Reacties

Zoals jullie weten vinden wij het erg leuk om met kinderen te werken. Daarom hebben we hier een stukje vooral voor kinderen gemaakt, maar ook reacties van volwassenen vinden wij erg leuk! Hieronder vind je een aantal reacties van kinderen en volwassenen die bij het O.R.C. zijn geweest.

M, 16 jaar 
Beste Marijke, bedankt voor alle hulp. Het gaat al een stuk beter op school, ik voel me rustiger en meer ontspannen. Ik heb al een aantal punten teruggekregen; de talen zijn allemaal rond de 7 en 8, voor Nederlands had ik zelfs een 8.8! Met wiskunde gaat het ook al iets beter, geen onvoldoende meer. Ik had een 5.7 teruggekregen, dat is een vooruitgang. De dyslexiekaart op school heeft voor mij een hoop gedaan, ik ben blij dat het eindelijk ontdekt is. Ook de extra tijd vind ik erg fijn, zo kan ik rustig en goed mijn werk nog eens doorkijken. Ik hoop dat alle punten zo mooi blijven, maar ook dat ik zo ontspannen en rustig mag blijven. Heel veel liefs, M.

Mandy, 10 jaar 
Ik ben 9 december naar het O.R.C. geweest. Was een super leuke dag. Ik vond het spannend en was een beetje zenuwachtig. We hebben spelletjes gedaan en stiekem werd het steeds iets moeilijker. Eigenlijk was het een spelletjesdag!! Ik zou graag nog een keer terug willen naar het ORC. Tussen de middag had ik twee tosti’s op. Bedankt voor alles Marijke, Inge en Wies!

Maud, 10 jaar 
Het was wel leuk, alleen begrijpend lezen was saai. Ik heb gepuzzeld en spelletjes gedaan en veel meer. Puzzelen vond ik het leukst. En ik heb twee tosti’s op.

Inge, 15 jaar 
Ik ben een tijdje geleden naar het O.R.C. geweest, ik vind het beter dan school. Het is heel rustig als je met z’n tweeën bent, dat was bij mij heel toevallig. Ben wel blij dat ik nu weet wat er aan de hand is. Ik ben alleen voor een test geweest. Bij sommige testen moest je goed kijken voordat je iets doet. Ik vond de doolhoven het gemakkelijkst om te maken en de ‘4-puntjes-test’ het moeilijkst, daarbij moest je heel goed kijken. Ze waren heel vriendelijk. Bedankt Marijke!

Jasmijn, 9 jaar 
De eerste keer was heel spannend. Het leukste waren toen de spelletjes. Het is hier ook heel gezellig. Het leukste bij RT vind ik lezen. Rekenen is niet zo heel leuk, vooral minsommen zijn niet leuk. Met zijn tweeën lekker kletsen bij RT is ook leuk.

Dirk, 7 jaar 
Het was heel leuk, alleen de sommetjes waren stom. En de soep was op, dat was stom. Het was tomatensoep. Voor de rest was het super, super, super leuk! De juffrouws waren heel lief en leuk. Ik heb een leuke dag gehad.

Mevrouw A, 48 jaar 
Enige tijd geleden ben ik bij het O.R.C. geweest voor een psychodiagnostisch onderzoek. Ik zag hier erg tegenop en was zenuwachtig. De medewerkers van het O.R.C. hebben dit gevoel snel weg weten te halen door hun gastvrijheid en het contact leggen. Ondanks dat ik sommige oefeningen moeilijk vond en ik antwoorden niet wist, heb ik de dag als prettig ervaren. Op de momenten dat ik me dom voelde omdat ik het antwoord niet wist en het gevoel kreeg dat ik in paniek raakte, wisten zij me gerust te stellen.

Freek, 9 jaar 
Ik heb veel geleerd. Ik heb geleerd ‘nee’ te zeggen en een compliment te geven. Ik vond het heel leuk. Groetjes Freek.

Burak, 12 jaar 
Het is hier erg leuk. Spelling doen is hier leuker dan op school. Hier blijft het echt leuk. Hier doe je leuke dingen: zoals spelling doen hier is leuk, lezen hier is het ook best leuk, begrijpend lezen als je daar moeite mee hebt. Dan kan het O.R.C. je daar misschien mee helpen.  De juffrouws zijn erg aardig toch ja das waar!!!

Emma, 12 jaar 
Ik heb een heleboel geleerd op het O.R.C. Want vroeger durfde ik nooit iets te zeggen van wat ik vond maar nu wel en nu durf ik ook boos te worden als iemand iets vervelends doet. Ook leer je kinderen kennen die hetzelfde zijn als jou.

 

Wij zouden het erg leuk vinden als jij ook een verhaaltje zou schrijven! Hierin kun je schrijven wat je van het O.R.C. vindt, wat je allemaal geleerd hebt of wat je allemaal gedaan hebt! Dit verhaaltje mag je in een mail zetten en opsturen naar info@orc-moergestel.nl. Dan zetten wij het zo snel mogelijk op de website!