Ons team

Drs. Marijke van der Meer
Hierbij wil ik mij even aan u voorstellen: ik ben Marijke van der Meer, orthopedagoog aan het O.R.C., waar ik mij vooral bezig houd met onderzoek naar kinderen met leer- en/of gedragsproblemen.

Al weer heel wat jaartjes geleden ben ik mijn loopbaan begonnen als onderwijzeres op de basisschool. Nadat er bij mijn zoon een dyslexie werd gediagnosticeerd, ben ik mij gaan verdiepen in leerstoornissen. Ik heb daarvoor een opleiding remedial teacher gevolgd in Tilburg. Vervolgens ben ik jarenlang werkzaam geweest als remedial teacher in een eigen praktijk. In die tijd heb ik een kwartetspel ontwikkeld om dyslectische leerlingen spelenderwijs de open en gesloten lettergreep aan te leren.

Door mijn werk kreeg ik steeds meer behoefte aan theoretische kennis omtrent leerstoornissen. Een studie orthopedagogie aan de universiteit in Nijmegen was het gevolg. Tijdens mijn studie heb ik mij, naast leer- en gedragsstoornissen, ook verdiept in het onderwerp ‘hoogbegaafdheid’. De laatste jaren houd ik mij naast onderzoek naar leerstoornissen, ook bezig met onderzoek naar studiekeuze.

Al met al een hele interessante en boeiende baan!

Drs. Tinie Knoors
Sinds augustus 2010 ben ik betrokken bij het O.R.C. Ik heb mijn universitaire opleiding gevolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heb vervolgens 21 jaar gewerkt als orthopedagoge/onderwijsadviseur bij een onderwijsbegeleidingsdienst. Sinds 2007 heb ik mijn loopbaan voortgezet binnen diverse samenwerkingsverbanden van het basis- en voortgezet onderwijs in de regio Weert en Tilburg.

Ik ben BIG-geregistreerd als GZ-psycholoog onder nummer 99050035625 en lid van Nederlandse Vereniging voor Orthopedagogen (NVO).

Mijn aandachtsgebied binnen het O.R.C.  is onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, autisme spectrumstoornissen en leerstoornissen.  Ik werk handelingsgericht en zie het als een uitdaging om vanuit het onderzoek handelingsgerichte adviezen te formuleren voor ouders, kind en school. Een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle ondersteuning van kinderen is immers een goede afstemming over de aanpak tussen ouders, kind en school. Mijn expertise vanuit het werken binnen het onderwijsveld kan ik hierin volop benutten. Willen ouders en/of leerkrachten bij de uitvoering van deze adviezen graag kortdurend ondersteuning dan wil ik hen met plezier hierin begeleiden. Ik hoop u bij het O.R.C. te ontmoeten en kijk uit naar een prettige samenwerking.

Karin Abbink
Mijn naam is Karin Abbink en ik voer de studie- en beroepskeuze trajecten uit bij het ORC. Na mijn opleiding Elektrotechniek en een opleiding Commerciële Bedrijfskunde ben ik al snel in het HR vak gerold omdat het ontwikkelen van mensen mij erg aansprak. Ik heb me met alle facetten van het HR vak beziggehouden, en ben nu sinds enkele jaren (loopbaan)coach. Naast het begeleiden van mensen in hun studie- of beroepskeuze coach ik ook ouders van hoogbegaafde kinderen. Als moeder van 4 hoogbegaafde kinderen weet ik voor welke uitdagingen je als ouder soms komt te staan in de opvoeding en heb ik zelf (met schade en schande) geleerd wat wel en niet kan werken.